Ana Sayfa » , , , » Erbakan anmasında kedi sürprizi

Erbakan anmasında kedi sürprizi

Yazar Blogspot on 27 Şubat 2014 Perşembe | 08:49

Necmettin Erbakan, vefatının 3. yıldönümünde, Topkapı Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anmada kedi şaşkınlığı yaşandı.

Anmaya katılan yakın çalışma arkadaşlarından Yasin Hatipoğlu, kabri başında Erbakan için yazdığı şiiri okudu. Anma sırasında Kuran-ı Kerim okunurken, mezar üzerine çıkan bir kedi, önce Kuran okuyan hocanın önüne durdu. Kedi Hatipoğlu'nun omuzuna tırmandı.
27 Şubat 2011 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yakın çalışma arkadaşlarından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yasin Hatipoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Oruç, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selman Esmerer, partililer ve kalabalık bir grup tarafından mezarı başında anıldı. 
 
Sabah saatlerinden itibaren Erbakan'ın kabri başına gelen sevenleri Kuran-ı Kerim okudu. Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, mezar başında "İman varsa imkan da vardır, milli görüşçü asla vazgeçmez" yazılı pankart açtı. 
Anmaya katılan kadınların bazıları da Erbakan'ın resimlerinin bulunduğu ve  "Binlerce Erbakan doğru işte biz buradayız" yazılı dövizler açtı. 
 
"ŞAHSI İLE YERLİ FİKRİ İLE EVRENSEL BİR LİDERDİ"
 
Anma sırasında bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Erbakan'ı, 1969 yılında Kahramanmaraş'ı ziyareti sırasında tanıdığını ifade ederek, "O dönemden vefatına kadar kendisinin yanındaydım. 15-16 yıl da el ele, omuz omuza, diz dize beraber yürüdük. Kimdi diye sorulduğunda merhum Erbakan Hocamız şahsı ile yerli fikri ile evrensel bir liderdi. Erbakan Hocamızı en son ziyaret ettiğimde, 'bize vasiyetiniz nedir? diye sordum, 'Ümmet size emanet' dedi. Ömrü boyunca bu gaye için, ülkemiz, İslam alemi ve ümmet için çalıştı. O tüm varlığını, ülkesine, vatanına milletine ve tüm İslam alemine adamış bir mücahitti. Böyle biliyor böyle 
şehadet ediyorum, mekanı cennet olsun" dedi.
 
KONUŞMA YAPARKEN DUYGULANDI, ERBAKAN İÇİN YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU
 
Yasin Hatipoğlu ise yaptığı konuşma sırasında duygulanarak zaman zaman sesi titredi. "Muhterem Hocamızla 40 yıl beraber olmanın izzetine eriştim" diyen Hatipoğlu, "Onu tanıdığım için etrafımızı çeviren zilletten kurtulduk. İzzet ile zillet arasındaki farkı o sayede anladık. Hocamızı tanıdığımda belediye başkanıydım. Çağırdı, bende davete icabet ettim. Yarabbi sana şükürler olsun. İyi ki çağırmış, iyi ki davete icabet etmişim. O ne yaptıysa Allah için yaptı" ifadelerini kullandı.
 
KEDİ SÜPRİZİ
 
Hatipoğlu, Erbakan için yazdığını söylediği 'Savunan Adam' adlı şiirini okudu. Anma sırasında Kuran-ı Kerim okunurken, mezar üzerine çıkan bir kedi, önce Kuran okuyan hocanın önüne durdu. Daha sonra da mezar üzerinde gezen kedi, Yasin Hatipoğlu ve Mustafa 
Kamalak'ın bulunduğu yere geldi. Hatipoğlu bir süre eliyle sevdiği kediyi kucağına aldı. Kedi Hatipoğlu'nun omuzuna tırmandı. Herkesin şaşkın bakışları arasında bir süre Hatipoğlu'nun omuzunda duran kedi bir partili tarafından alınarak uzaklaştırıldı. Kuran-ı Kerim  okunması ve dua edilmesinin ardından vatandaşlara pilav-ayran ve helva  ikram edildi. Anmaya aileden kimsenin katılmaması dikkat çekti.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..