Ana Sayfa » , , , , , » Ankara'da Kırım protestosu Fotoğrafları

Ankara'da Kırım protestosu Fotoğrafları

Yazar Blogspot on 2 Mart 2014 Pazar | 08:01

Güvenpark'ta toplanan Kırım Derneği üyeleri, "Bağımsız, bölünmez, demokratik Ukrayna", "Türkiye, Kırım'a ses ver", "Kırım Rusya'ya terk edilemez" yazılı pankart ile dövizler taşıdı.
Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Tuncer Kalkay, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Kırım'ın, 27 Şubat 2014'ten itibaren Rus askeri birliklerince işgal edildiğini söyledi.
Kırım'da idari binalar ile devlet radyo televizyonunun işgal edildiğini ifade eden Kalkay, şöyle konuştu:
"Silahsız ve savunmasız olan Kırım Tatar halkının, vatanını işgal eden ve binlerce kişiden oluşan yabancı silahlı güçler karşısında çok ciddi bir tehdit altındadır. Kırım Tatar halkı, Ukrayna'nın bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü ve demokratik düzenini sonuna kadar savunacak ve yegane vatanı olan KırımYarımadası'nın Rusya tarafından gasp edilmesini asla kabul etmeyecektir."
Açıklamanın ardından, Güvenpark'tan Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçiliği'ne yürüyen grup, bina girişine siyah çelenk bıraktı.
Muhabir: Selma Kasap

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..