Ana Sayfa » , , , , , » Kahvaltıdan önce yapmanız gerekenler!

Kahvaltıdan önce yapmanız gerekenler!

Yazar Blogspot on 1 Mart 2014 Cumartesi | 00:08



Sabah alarmı çalana dek, son saniyesine kadar uykunun keyfine varmayı sevenlerden olabilirsiniz, sizi çok iyi anlıyoruz. 

Ancak ne var ki, biraz daha erken kalkıp sabah saatlerini sağlığınız için değerlendirebilirsiniz. İnanın 10 dakika bile yeter!

İşte vücudunuz için sabahları yapmanız gerekenler…

Aslında bu adım için yataktan çıkmanıza bile gerek yok. Önce sağ dizinizi göğsünüze çekin, derin bir nefes alın ve dizinizi bırakın ardından aynı hareketi sol dizinizle tekrarlayın. Garip gelecek ama, bu harekete 'kolon masajı' diyebilirsiniz çünkü bu sayede zamanla sindirim sisteminiz düzene girecek. 

Dizlerinizi zemine koyun ve ayaklarınızın üzerine oturun. Dik durun ve ellerinizi arkada birleştirin. Kafanız dik halde ellerinizi mümkün olduğu kadar arkaya uzatarak esneyin. Ayrıca, çenenizi ileriye doğru uzatarak, ellerinizi boynunuzun arkasında birleştirip göğsünüzü ileriye doğru esnetin.

Yapılan araştırmalar, düzenli esneme hareketleri yapmanın, esnek olmayı sağlamasının yanında insanı daha dayanaklı kıldığını gösteriyor. Bu hareketleri yapabilir ya da kendi rutininizi oluşturabilirsiniz.
Parmak uçlarınızı kullanarak başınızın iki yanına eş zamanlı ritmik bir şekilde hafifçe vurun. Bu şekilde zihninizin de uyanmasına yardımcı olacaksınız. 

Ardından gününüzü planlayın. Gün içinde yapmanız gerekenleri ve amaçlarınızı kısaca not edebilirsiniz. Bu motivasyonunuzu arttıracaktır.
Size tuhaf gelecek ama çok işe yarayan bir adım daha! Aynanın karşısına geçin ve gülümseyin. Araştırmacılar gülmenin kalbe iyi geldiğini ve stresi azalttığını söylüyor.Gülümsediğinizde farkında olmadan mutluluk yaşarsınız. 

Üstelik bunun için ortalıkta gülünücek bir şey olmaması önemli değil. Araştırmalara göre, gülünecek bir durum olmadığı halde kaslarla gülümseme eylemini gerçekleştirmek bile daha iyi hissetmek için yeterli!Lavanta, biberiye, okaliptüs gibi rahatlatıcı yağlardan avcunuzun içine bir iki damla damlatın ve ellerinizi ovuşturun. Ardından avuç içlerinizi bir iki kez koklayın.
Uyku sırasında vücudunuzda dehidratasyon olur. Kahvaltı yapmadan önce sıcak suyun içine yarım limon sıkın. 

Bu sayede hem vücuda gerekli hidratasyonu hem de C vitamini sağlamış olursunuz.

Sağlıklı kahvaltı


Pratik ve sağlıklı bir kahvaltı hazırlayın. Yulaf unu, ceviz, çilek ve yağsız yoğurt veya sütü karıştırarak uzun süre tokluk hissi veren düşük kalorili bir kahvaltı edebilirsiniz.

Lezzetli bir sandviç de diğer bir seçenek! Hindi jambon şarküteride bulabileceğiniz en düşük kalorili yiyeceklerden biridir. İnce bir dilim hindi jambon ve tam tahıllı ekmeğinizle kendinize harika bir sabah sandviçi yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..