Ana Sayfa » , , , , » Kırıkkale'de kuduz karantinası

Kırıkkale'de kuduz karantinası

Yazar Blogspot on 1 Mart 2014 Cumartesi | 04:39

Kuduz vakasının görüldüğü Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Sarıkaya köyü, 6 ay süreyle karantinaya alındı.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, yaptığı yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Sarıyaka köyünde Ş.K.'ya ait köpeğin 22 Şubat günü köyde diğer hayvanlara saldırması ve tuhaf davranışlar sergilemesi üzerine köylüler tarafından vurulduğunu, konu ile ilgili olarak İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin vatandaşlar tarafından bilgilendirildiğini belirtti.

    Veteriner heyetin aldığı numunenin İl Müdürlüğü'ne, oradan da Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne tahlil edilmek üzere gönderildiğini ifade eden Kırbaş, açıklamasında şunları kaydetti: "Gelen tahlil sonucunda köpeğin kuduz olduğu anlaşılmıştır. Sarıyaka köyünde veteriner hekim başkanlığında Köy Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak kuduz hastalığı ile ilgili alınacak tedbirlere karar verdi. Kuduz hastalığından dolayı Sarıyaka köyüne 6 ay süreli karantina konulmuştur. Kuduz köpekle boğuşan köpekler itlaf edildi. Köyde yaşayan vatandaşlar aşılandı ve kuduza karşı bilgilendirildi. Köyde bulunan at, eşek, kedi, köpek için Bakanlıktan kuduz aşısı talep edildi. Hastalık seyri takip ediliyor."

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..