Ana Sayfa » , , , » Yatmadan önce bir şeyler atıştırmak, kilo aldırmıyormuş

Yatmadan önce bir şeyler atıştırmak, kilo aldırmıyormuş

Yazar Blogspot on 28 Şubat 2014 Cuma | 05:25

Medicine & Science in Sports & Exercise dergisinde yayımlanan bir  çalışma, yatmadan yarım saat önce içilen sütün erkeklerde protein sentezini  artırarak daha fazla kas yapılmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

 
Florida Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan çalışmada  ise uyumadan önce protein ya da karbonhidrat içeren hafif bir şeyler  atıştırmanın, metabolizmayı hızlandırdığı keşfedildi.
 
Çalışmaya katılanlar, iki gruba ayrıldı. İlk grubun, yatmadan önce 150  kalori almasına izin verildi. Çalışma sonucunda ilk grubun, gece hiçbir şey  yemeyen ikinci gruba oranla daha yüksek bazal metabolizma oranına sahip olduğu  belirlendi.
 
Yine aynı çalışma, yatmadan önce bir şeyler atıştıran kişilerin sabah  daha az açlık hissettiğini gösterdi. Bilim adamları, gece özellikle protein  açısından zengin gıdalar tüketenlerin, ertesi gün öğünler arasında fazla  acıkmadığını söyledi.
 
Wayne Eyalet Üniversitesi’nde yapılan farklı bir çalışma ise yatmadan  önce lif açısından zengin gıdalar tüketen kişilerin daha kolay kilo kaybettiğini  gözler önüne serdi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..