Ana Sayfa » , , , , , , » Bingöl'ün Karlıova karda elektrik mücadelesi

Bingöl'ün Karlıova karda elektrik mücadelesi

Yazar Blogspot on 1 Mart 2014 Cumartesi | 04:42


Direklerin yerine dikilmesi üzerine elektrik şirketine bağlı ekipler, gerekli onarımı yaptıktan sonra iki köye elektrik verdi.

Karlıova'ya 10 kilometre mesafede bulunan 611 nufuslu Sakaören köyü ile 7 kilometre uzaklıkta bulunan 1750 nüfuslu Kargapazarı köyüne yoğun kar yağışı nedeniyle elektrik direklerinin devrilmesi sonucu 3 gün elektrik verilemedi. Köylülerin başvurduğu Fırat Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanlarının elektrik direklerinin tekrar dikilmesi halinde iki köye elektrik verilebileceğini belirterek köylülerden yardım istedi. Köylüler, FEDAŞ görevlilerinin yardımına koşarken, söz konusu direklerin yerleştirileceği yerin kazılması için de Karlıova Belediyesi'ne ait bir kepçe çukur açtı. Köylülerle FEDAŞ çalışanları yarım metreyi bulan karda el ele vererek direkleri 1 kilometre yerde sürükleyerek dikilecekleri yere kadar götürdü. Köylüler ayrıca direklerin sağlam dikilmesi için çukurun etrafına döşenecek taşları da çevredeki tepelerden toplayarak kucaklarında taşıdılar. Yoğun çaba sonucu tekrar yerine dikilen iki direğe tırmanan FEDAŞ çalışanları, hattı döşeyerek iki köyün 3 gün sonra tekrar elektriğini açtı. 

Köylülerden Şahin Altun, her yıl aynı çileyi çektiklerini belirterek, "Kış mevsiminde bölgemize çok kar yağıyor. Her yıl bu mevsimde aynı sorunla karşılaşıyoruz. Yoğun kar yağışıyla birlikte direkler devrilince elektriklerimiz kesiliyor. 3 gündür elektriklerimiz kesikti. Elektrik şirketinde çalışanlara köylüler olarak yardım ettik" dedi.
Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), (DHA)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver |İletişim
Copyright © 2013. Türkiye Haberleri,Siyaset,Ekonomi,Yerel Seçimler,Spor - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..